top of page

Kedves Polgármester Asszony, Polgármester Úr! Kedves Főépítész Asszony, Főépítész Úr! Kedves Érdeklődő! 

Áprilisban ismét indul VZM közösségi tervezés alapképzés!

Mint már bizonyára tudják, irodánk, a Völgyzugoly Műhely Kft. több mint 10 éve foglalkozik közösségi tervezéssel.  Az elmúlt évek során kifejlesztettük, és a gyakorlatban több mint 30 helyen alkalmaztuk közösségi mediáció alapú közösségi tervezési módszerünket. A módszerről kutatási dokumentáció, gyakorlati kézikönyv készült, konferenciát is szerveztünk, és 2019 óta több képzést tartottunk.  

A képzés kifejezetten gyakorlatorientált, élményalapú.  A két tréner, Dr. Vajna Virág jogász-mediátor és Ferik Tünde településtervező-mediátor.  A Völgyzugoly Műhely kettőjük vezetésével fejlesztette ki a közösségi mediáció alkalmazásának módszerét a településfejlesztésben, s próbálta ki sikerrel már több mint 25 település fejlesztési dokumentumainak, terveinek elkészítése során.  

 

A teljes képzés felépítése 

I.VZM közösségi tervezés - alapképzés (3 nap) 

II.VZM közösségi tervezés - haladóképzés (3 nap) 

A VZM közösségi tervezés alapképzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének megismerkedni a hatékony konfliktuskezeléssel és a közösségi mediációs technikákkal.  A képzés során a hétköznapokban használható konfliktuskezelési módszerek megismertetése mellett lehetőséget biztosítunk a konfliktuskezelési alapkompetenciák elsajátítására. Emellett megismerhetik a közösségi tervezés mediációs módszereit, és átfogó képet adunk a közösségi tervezés előnyeiről, alkalmazhatósági köréről.

 

Mindezt hogyan? Sok-sok helyzetgyakorlat, csoportmunka, beszélgetés és játék során sajátíthatják el az ismereteket.

A képzés során szóba kerül néhány általunk szervezett közösségi tervezési folyamat – Településfejlesztési koncepciók készítése közösségi tervezéssel, Kaposvári Cseri park közösségi tervezése, a Vérmező közösségi tervezése, Római part közösségi tervezése, Kőbánya Kékvirág park közösségi tervezése – valamint ezek eredményei, tanulságai. 

 

A VZM közösségi tervezés haladó képzés a közösségi tervezési események gyakorlati megvalósítására fókuszál. Számba vesszük az egyes közösségi tervezési eseményeken használható módszereket, és egyedi szituációs játékokban ki is próbáljuk azokat. Részletesen bemutatjuk a közösségi tervezés folyamatát az előkészítéstől az egyes fórumok levezetésén át az utánkövetésig.  Emellett természetesen lesz sok helyzetgyakorlat, játék, amellyel az alapképzésen elsajátított konfliktuskezelési technikák tökéletesíthetők.  A haladó képzés az alapképzésen elsajátítottakra épül.  

 

Mitől más ez a képzés, mint egy hagyományos mediációs képzés? Attól, hogy kifejezetten önkormányzati döntéshozóknak, önkormányzati dolgozóknak, főépítészeknek, tervezőknek fejlesztettük ki.  

 

A képzés minimális létszáma 12 fő, maximális létszáma 20 fő. 

A 2024-es tavaszi alapképzésünk időpontja:

 

  • 2024. április 05., 19., 26. -  három pénteki nap budapesti helyszínen

 

 Az alapképzés díja: 

  • 2024. február 29-ig történő jelentkezés és a képzés díjának befizetése esetén 100.000,-Ft+Áfa,

  • 2024. február 29-ét követően történő jelentkezése esetén 110.000 Ft + Áfa.

 

Jelentkezés az alábbi linken keresztül történik:

Jelentkezés

Kérjük a jelentkezés során az alábbi lemondási feltételeket vegyék figyelembe.

Lemondási feltételek: A fenti linken történő jelentkezést követően állítjuk ki és küldjük meg e-mailen a képzés díjáról szóló számlát. A számla kiállítását követően a jelentkezés lemondására vagy arra, hogy jelezzék: a már megfizetett képzési díjat egy következő képzésen kívánják felhasználni, a képzést megelőző 10 munkanapig van lehetőség.  A képzést megelőző 10 munkanapon belül történő lemondás esetén a képzés díját nem áll módunkban visszafizetni, illetve a még meg nem fizetett képzési díj megfizetésétől nem áll módunkban eltekinteni.

 

Érdeklődés: 

 

   Ducsai Helga +36709383222

   e-mail: vzm@vzm.hu

Az alapképzés tematikája ITT tölthető le.

bottom of page