top of page

Kedves Polgármester Asszony, Polgármester Úr! Főépítész Asszony, Főépítész Úr! Kedves Érdeklődő! 

Irodánk, a Völgyzugoly Műhely Kft. több mint 10 éve foglalkozik közösségi tervezéssel.  Az elmúlt évek során kifejlesztettük, és a gyakorlatban több helyen alkalmaztuk közösségi mediáció alapú közösségi tervezési módszerünket. A módszerről kutatási dokumentáció, gyakorlati kézikönyv készült, és konferenciát is szerveztünk. Azóta sokan kérdezték, hogy hol és hogyan lehet ezt tanulni. Többek biztatására állítottunk össze egy képzési metodikát, amely lehetőséget biztosít a konfliktuskezelési, mediátori alapkompetenciák elsajátítására, és erre építve megismerhetik a közösségi mediáció és a közösségi tervezés alapjait, és 2019 óta több képzést is tartottunk.

 

A képzés kifejezetten gyakorlatorientált, élményalapú.  A két tréner, Dr. Vajna Virág jogász-mediátor és Ferik Tünde településtervező-mediátor.  A Völgyzugoly Műhely kettőjük vezetésével fejlesztette ki a közösségi mediáció alkalmazásának módszerét a településfejlesztésben, s próbálta ki sikerrel már több mint 25 település fejlesztési dokumentumainak, terveinek elkészítése során.   

 

A teljes képzés felépítése 

I.VZM közösségi tervezés - alapképzés (3 nap) 

II.VZM közösségi tervezés - haladóképzés (3 nap) 

VZM közösségi tervezés alapképzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének megismerkedni a hatékony konfliktuskezeléssel, és a közösségi mediációs technikákkal.  A képzés során a hétköznapokban használható konfliktuskezelési módszerek megismertetése mellett lehetőséget biztosítunk a konfliktuskezelési alapkompetenciák elsajátítására. Emellett megismerhetik a közösségi tervezés mediációs módszereit, és átfogó képet adunk a közösségi tervezés előnyeiről, alkalmazhatósági köréről.  

És mindezt hogyan? Sok-sok helyzetgyakorlat, csoportmunka, beszélgetés és játék során sajátíthatják el az ismereteket.

 

A VZM közösségi tervezés haladóképzés a közösségi tervezési események gyakorlati megvalósítására fókuszál. Számba vesszük az egyes közösségi tervezési eseményeken használható módszereket, és egyedi szituációs játékokban ki is próbáljuk azokat. Részletesen bemutatjuk a közösségi tervezés folyamatát az előkészítéstől, az egyes fórumok levezetésén át, az utánkövetésig.  Emellett természetesen lesz sok helyzetgyakorlat, játék, amellyel az alapképzésen elsajátított konfliktuskezelési technikák tökéletesíthetők.  A haladóképzés az alapképzésen elsajátítottakra épül.  

 

Mitől más ez a képzés, mint egy hagyományos mediációs képzés? Attól, hogy kifejezetten önkormányzati döntéshozóknak, önkormányzati dolgozóknak, főépítészeknek, tervezőknek fejlesztettük ki.  

 

A képzés minimális létszáma 12 fő, maximális létszáma 20 fő. 

A 2022-es őszi alapképzésünk időpontja: 

  • 2022. november 16-18. (Budapesti helyszínen) 

 

 Az alapképzés díja: 

  • Jelentkezés és a képzési díj 2022. október 21. napjáig történő befizetése esetén 90.000 Ft + Áfa 

  • 2022. október 21. napját követő jelentkezés esetén 100.000,- Ft + Áfa

 

Tekintettel arra, hogy a képzések kiscsoportokban, legfeljebb 20 fő részvételével indulnak, jelentkezés esetén a képzés díját csak a képzést megelőző 10 nappal korábban történő lemondás esetén tudjuk visszatéríteni vagy törölni.

Jelentkezés.

 

Érdeklődés: 

 

   Dr. Domján Zsófia +36709383222

   e-mail: vzm@vzm.hu

Az alapképzés tematikája ITT tölthető le.

bottom of page