Kedves Polgármester Asszony, Polgármester Úr! Főépítész Asszony, Főépítész Úr!

Irodánk, a Völgyzugoly Műhely Kft. több mint 10 éve foglalkozik közösségi tervezéssel.  Az elmúlt évek során kifejlesztettük, és a gyakorlatban több helyen alkalmaztuk közösségi mediáció alapú közösségi tervezési módszerünket. A módszerről kutatási dokumentáció, gyakorlati kézikönyv készült, és konferenciát is szerveztünk. Azóta sokan kérdezték, hogy hol és hogyan lehet ezt tanulni. Többek bíztatására állítottunk össze egy képzési metodikát, amely lehetőséget biztosít a konfliktuskezelési, mediátori alapkompetenciák elsajátítására, és erre építve megismerhetik a közösségi mediáció és a közösségi tervezés alapjait, és 2019 óta több képzést is tartottunk.

A képzés kifejezetten gyakorlatorientált, élményalapú.  A két tréner, Dr. Vajna Virág jogász-mediátor és Ferik Tünde településtervező-mediátor.  A Völgyzugoly Műhely kettőjük vezetésével fejlesztette ki a közösségi mediáció alkalmazásának módszerét a településfejlesztésben, s próbálta ki sikerrel már több mint 20 település fejlesztési dokumentumainak, terveinek elkészítése során.

A teljes képzés felépítése

I. VZM közösségi tervezés - alap képzés (3 nap)

II. VZM közösségi tervezés - haladó képzés (3 nap)

VZM közösségi tervezés alapképzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének megismerkedni a hatékony konfliktuskezeléssel, és a közösségi mediációs technikákkal.  A képzés során a hétköznapokban használható konfliktuskezelési módszerek megismertetése mellett lehetőséget biztosítunk a konfliktuskezelési alapkompetenciák elsajátítására. Emellett megismerhetik a közösségi tervezés mediációs módszereit, és átfogó képet adunk a közösségi tervezés előnyeiről, alkalmazhatósági köréről.

És mindezt hogyan? Sok-sok helyzetgyakorlat, csoportmunka, beszélgetés és játék során sajátíthatják el az ismereteket.

A VZM közösségi tervezés haladóképzés a közösségi tervezési események gyakorlati megvalósítására fókuszál. Számba vesszük az egyes közösségi tervezési eseményeken használható módszereket, és egyedi szituációs játékokban ki is próbáljuk azokat. Részletesen bemutatjuk a közösségi tervezés folyamatát az előkészítéstől, az egyes fórumok levezetésén át, az utánkövetésig.  Emellett természetesen lesz sok helyzetgyakorlat, játék, amellyel az alapképzésen elsajátított konfliktuskezelési technikák tökéletesíthetők.  A haladóképzés az alapképzésen elsajátítottakra épül.

Mitől más ez a képzés, mint egy hagyományos mediációs képzés? Attól, hogy kifejezetten önkormányzati döntéshozóknak, önkormányzati dolgozóknak, főépítészeknek, tervezőknek fejlesztettük ki.

A képzés minimális létszáma 12 fő.

A 2021-es alapképzésünk időpontja:

  • 2021. november 8-10. (Budapesti helyszínen)

 

Az alapképzés díja:

  • 2021. október 15-ig történő jelentkezés és a részvételi díj befizetése esetén: 80.000 Ft + Áfa

  • 2021. október 15-a után történő jelentkezés esetén: 100.000+ Áfa

 

Jelentkezés-érdeklődés: 

 

Dr. Domján Zsófia +36709383222

e-mail: vzm@vzm.hu

Az alapképzés tematikája ITT tölthető le.